top of page

Cum se desfasoara o mediere ?

Derularea medierii



Dupa acceptul ambelor parti de a participa la mediere, si dupa semnarea contractului de mediere, se incepe medierea propriu-zisa.



Procedura este discreta si confidentiala.



Ea se desfasoara de regula in biroul de mediere, iar la mediere vor participa doar partile, eventual asistate de persoanele cu decizie in litigiu – insa doar dupa ce partile semneaza un contract de confidentialitate asupra medierii la care asista.



Dealungul medierii au loc discutii directe intre persoanele in conflict, discutii intre persoane si mediator si, daca este cazul, discutii separate intre mediator si fiecare persoana. Se prezinta solicitari, dorinte. Se formuleaza propuneri si se discuta. Se formuleaza posibile solutii si se aleg variantele cele mai bune pentru ambele parti.



In cazul in care  partile ajung la un consens, medierea se finalizeaza cu un acord de mediere scris.

Solutiile identificate apartin partilor, iar acordul final reprezinta un acord comun,  mediatorul asigurandu-se ca solutia este acceptata in egala masura de fiecare parte.



 

Cat dureaza medierea?



Durata medierii  depinde de  parti  cand  ajung la un acord. In cazul in care sunt necesare mai multe sedinte, se stabilesc noi intalniri la date stabilite impreuna cu partile.

Durata obisnuita a unei sedinte este de pana la 2 ore, sau dupa caz.

Avantajul major al medierii este dat de flexibilitatea programarii sedintelor de mediere.

bottom of page